Google har stora nyheter på gång för sina molntjänster Docs, Sheets & Slides

google-apps-docs-sheets-slides-logo


Den 2 september kommer Mountain View-företaget att hålla en större presentation för inbjuden media. Vad som är att vänta vet vi inte mer än att det primärt berör tjänsterna Docs, Sheets, Slides och Classroom.

Vi kan bara spekulera om vad Google tänker visa upp men personligen ligger förhoppningarna på kraftigt utökad funktionalitet. Google vill gärna jämställa sin Apps-tjänst med Office 365 men för att kunna göra det måste fler praktiska funktioner implementeras i Docs, Sheets och Slides.

Idag för begränsande

Programsviten är helt enkelt för begränsande när man gör mer avancerade dokument. Personligen uppskattar jag verkligen Google Apps och använder tjänsten såväl professionellt som privat men Office 365 är i det närmaste ett måste i vissa situationer.

Kan Google stärka upp Docs, Sheets och Slides på de svagaste punkterna tror jag att Microsoft får det riktigt svårt att hålla kvar många av sina befintliga kunder. Google har ett gott rykte om sig för Apps och bättre lär det blir framöver om de spelar korten rätt.


Vad ser ni helst kommer till Google Apps i framtiden?