Google Gallery Go – nerladdad 50 miljoner gånger

google gallery go logo illustration

Den lättviktiga fotohanteraren Gallery Go har laddats ner 50 miljoner gånger på Google Play Store.

Gallery Go är ett enklare alternativ till Google Foto och appen släpptes till specifikt för Android Go-telefoner för cirka 18 månader sedan.

Lästips: Slut med gratis lagring för bilder på Google Foto – här är nya reglerna

Fördelen med Gallery Go är att den behöver mindre resurser på mobiltelefonen, men utan att göra avkall på de viktigaste och mest omtyckta funktionerna.

Gallery Go har en simplistisk hantering av fotoalbum, offline-stöd, inbyggt mörkt tema och AI-sortering av bilder. Appen skapar mappar för personer, platser, videor, skärmdumpar och mer.


Appen är framtagen för Android Go och är förinstallerad på alla mobiltelefoner med operativsystemet.

För att använda Gallery Go måste du ha en mobiltelefon med Android 8.0 eller senare.

Lästips: Google Foto slutar spara media från Facebook, Whatsapp och Instagram

Du måste ge appen tillåtelse att hantera dina mediafiler på enheten, läsa och skriva till lagringsutrymmet samt en rad andra saker. Som att få tillgång till ditt Google-konto samt nätverksåtkomst.

Google Gallery Go laddar du ner på Play Store här. Appen är kostnadsfri att använda, men om dina fotografier och videor tar mer utrymme än de 15GB som Google erbjuder kostnadsfritt till alla konton så måste du köpa mer plats. Det kostar från 19 kronor för 100GB och uppåt.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.