Google Currents ersätter Google Plus – socialt nätverk för företagskunder i G Suite

google currents 2020
© Google

Vad är Google Currents? Google Currents är en ersättare till Google Plus för företagskunder som använder G Suite.

Currents släpps den 6 juli 2020 och beskrivs som ett verktyg för företag som vill engagera sina anställda med meningsfulla diskussioner.

Google Currents är ett alternativ till Slack & Microsoft Teams

Anledningen till att Google Currents utvecklats är för att Google Plus – ett socialt nätverk som stängdes 2019 – inte höll intresset hos användarna. Bredvid andra sociala nätverk som Twitter och Facebook föll Google Plus hårt.

Tanken är att inte konkurrera med Twitter och Facebook som Plus gjorde, utan istället marknadsföra Currents som ett alternativ till Slack och Microsoft Teams.

Alla befintliga Enterprise-användare som fortfarande använder företagsdelen av Google Plus kommer att överföras automatiskt till Currents under juli månad.

Google Plus-länkar blir samtidigt automatiskt omdirigerade till Currents-adresser.

Google Currents kan visa unika strömmar för specifika användare

google currents 2 2020
© Google

Basen i Google Currents består av en förstasida som visar en ström av diskussioner. Dessa kan sorteras antingen kronologiskt eller efter relevans. I strömmen går det att dela länkar, text, bilder, undersökningar och material från Google Drive.

Google Currents kan visa unika diskussionsströmmar för specifika användare baserat på olika faktorer. Det ska även gå att följa intresse och engagemang över hela plattformen för behöriga.

Google Currents har varit i beta-test de senaste månaderna hos ett antal G Suite-användare. Den 6 juli 2020 släpps Currents till alla företagsanvändare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.