Google Chrome: Nya funktioner som kommer till webbläsaren 2019/2020

Google Chrome Logo 2016

Google har presenterat en rad förbättringar som släpps till webbläsaren Chrome under de kommande månaderna. Det är bland annat förbättrad flikhantering, en ny omnibox och inbyggda teman.


Google Chrome är under ständig utveckling och företaget har avslöjat en rad nyheter som släpps till både mobil och desktop. Exakt när nyheterna släpps är oklart, men vi har åtminstone bra koll på vad Google planerar för framtiden.

Förbättrad flikhantering i Google Chrome

google chrome new function 2019 android grid tab1

Om du har en Android-telefon får du snart en ny och enklare vy som visas i ett rutnät. Du kan gruppera olika flikar med varandra genom att dra och släppa dem ovanpå andra flikar, och är du inloggad på ett Google-konto synkroniseras flikarna automagiskt till desktop-Chrome.

google chrome new function 2019 desktop tab titles1

Chrome på desktop får också optimerad flikhantering. Om du hovrar med muspekaren över en flik som inte är stor nog att visa hela sajtnamnet så visas detta istället i en popupruta där även domännamnet visas. Snyggt, och praktiskt.

Snabbare sökningar i Google Chrome

google chrome new function 2019 desktop faster search addressbar 1

Med en kommande uppdatering till Chrome kan du skriva in din sökfras direkt i sökvältet och få svar på dina frågor utan att gå till Google. Du behöver inte ens trycka på Enter-knappen! Du kan även översätta text direkt direkt från adressfältet.


Gör Google Chrome mer personlig med nya verktyg

google chrome new function 2019 desktop templates 1

Med nya verktyg för att ställa in färger och bakgrundsbilder i Google Chrome kan du göra webbläsaren mer personlig. Färgerna du väljer visas i webbläsarfönstret på desktop, och du kan välja att bara visa på det omkringliggande gränssnittet och att även visa på nya fliksidor.