Google Chrome 32 – nya versionen visar var ljuden kommer ifrån


google-chrome-logo

Chrome 32 är den nya versionen av Googles populära webbläsare och den bjuder på fem nyheter som ska göra det lite lättare för användarna. Som vanligt rör det sig om de traditionella buggfixarna och prestandaförbättringarna, sådant som alltid inkluderas när Chrome uppdateras. Sen finns ytterligare fyra nyheter som är betydligt mer intressanta för gemene man.

Den första är att en ny indikator för flikar som spelar upp ljud eller använder webbkameran. I respektive fliks högerkant visas en liten högtalarikon om det spelas ljud och därmed blir det ruskigt enkelt att hitta var de där oljuden kommer ifrån. Inget mer letande alltså.

Den andra nyheten är att webbläsaren fått ett nytt utseende, en ny design, för att bättre matcha hur Windows 8 ser ut. Inget omvälvande precis, men Google har åtminstone arbetat för att göra en tätare integration med operativsystemet.

Sedan har vi som tredje nyhet en automatisk blockering av skadliga program. När du laddar ner en fil från internet så kontrolleras denna i förväg om den rapporterats som dålig och är så fallet så kommer den aldrig att hitta ner till din dator. Smart och tacksamt enkelt.


Slutligen kan nämnas att Chrome har fått ett nytt programmeringsgränssnitt som ska tilltala utvecklare. Jag föredrar Google Chrome framför alla andra webbläsare i Windows och kan verkligen rekommendera att du uppdaterar så fort Google släpper en uppdatering. Gå till inställningarna för Chrome och välj fliken Om. Sen uppdateras webbläsaren automatiskt.

Även IDG har skrivit om detta och här kan du ladda ned Google Chrome om du inte redan använder den.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.