God of War lyckades INTE sälja bättre än Horizon Zero Dawn (PC)

god of war kratos pc 2021

Intresset för God of War på PC har varit skyhögt inför lanseringen i januari. Men tydligen inte större än Horizon Zero Dawn om vi ska tro försäljningssiffrorna för de första 24 timmarna efter släppet.

God of War såldes i cirka 49 000 exemplar medan Horizon Zero Dawn mäktade med en bit över 56 000 exemplar. Båda är dock långt före Days Gone som ”bara” nådde runt 27 000 exemplar under sina första 24 timmar för PC.

Frågan är vad Kratos tycker om att bli slagen av Aloy i ren försäljning. Han blir kanske desto gladare med vetskapen att God of War är det näst mest spelade PC-spelet från Playstation Studios hittills.

Ragnarök is coming!

Läs mer: Systemkraven för God of War till PC

I väntan på God of War Ragnarök

God of War släpptes i april 2018 och har fått många utmärkelser sedan dess. Spelet har hyllats av recensenter och är verkligen den nystart på God of War-serien som många hoppats på.

Och ribban för kommande God of War Ragnarök är skyhög. Någon gång under 2022 (förhoppningsvis) får vi ännu en gång ta oss an rollen som Kratos och Atreus.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.