Gmail för IOS har äntligen bakgrundssynkronisering

gmail-ios-v3

Äntligen har Gmail till IOS fått en uppdatering som ger stöd för bakgrundssynkronisering – version 3.0 är här.

Det betyder att epost kan hämtas helt automatiskt även när applikationen inte är igång, något som alltså inte var möjligt tidigare. Fortfarande är IOS-appen en bra bit ifrån sitt syskon till Android – men det här är ett stort steg i rätt riktning.

En annan nyhet är att inloggning på tjänster som Maps, Drive och Chrome är förenklad. Med det menas att man bara behöver logga in på sitt Google-konto via Gmail-appen för att automatiskt bli inloggad även på de andra tjänsterna. Praktiskt och enkelt.

För att bakgrundssynkroniseringen ska fungera måste man ha IOS 7 eller senare installerad. Läs mer på den officiella Gmail-bloggen eller ladda ned applikationen via App Store.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.