Geforce Now fungerar på LG Smart TV – så gör du

lg smart tv nvidia geforce now 2021

Nu kan du strömma spel från Geforce Now direkt till din LG Smart TV. Den populära speltjänsten har släppts till nyare tv-apparater från LG – men i skrivande stund bara som en testversion för intresserade som vill testa.

För att kunna installera appen som behövs krävs en nyare LG Smart TV från 2021. Bland serierna som ingår finns OLED, QNED Mini LED och NanoCell TV. Appen är finns tillgänglig på 80 marknader, bland annat för svenska användare.

Läs mer: Nvidia Geforce Now begränsar FPS:en i populära spel

Gratis med Geforce Now på LG Smart TV under begränsad tid

Så länge appen är i en test-version så är det kostnadsfritt att ladda ner och strömma de spel som stöds på LG Smart TV. I skrivande stund finns bara 35 spel att prova, men det är mer än tillräckligt om du vill få en känsla av hur bra (eller dåligt) det fungerar.

Allt du behöver, förutom att ladda ner och installera appen, är en handkontroll som du ansluter till din tv. Exakt vilken du kan använda är lite oklart. LG har nämligen inte gått ut med vilka de stöder officiellt. Men det vore ingen högoddsare om de klassiska handkontrollerna för Xbox och Playstation fungerar.

“LG customers are expecting the best when it comes to gaming on a large screen. Partnering with NVIDIA to bring GeForce NOW to LG TV owners is a sign of our commitment to deliver the best gaming experience on LG TVs running webOS.”

En annan detalj är att vi inte har några detaljer om användning av datormus och tangentbord. Du ska inte räkna med att de fungerar med Geforce Now-appen på din tv.

Bland spelen du kan testa redan idag hittar vi tunga namn som Rocker League och Destiny 2. Även Marvel’s Guardians of the Galaxy och Crysis Remastered Trilogy finns med på listan. Upplösningen är begränsad till 1080p, men du kan köra i utmärkta 60 fps. Den som är Geforce Now Priority-abonnent får även åtkomst till grafiska lösningar som raytracing och AI för bättre bildkvalitet.

Läs mer: Geforce Now på Xbox One & Xbox Series X/S – nu går det

För att ladda ner appen Geforce Now måste du öppna appbutiken på din LG Smart TV och installera den därifrån. Mer information hittar du på LG:s officiella nyhetssida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.