Gears of War 5 släpps i september 2019

Gears 5 Gears of War 5

Gears of War 5 kan släppas under hösten 2019. Mer bestämt under september månad, och då med namnet Gears 5. Det avslöjar webbsajten Generación Xbox som har hittat vad de tror är omslaget till spelet.


Gears 5 väntas få en närmare presentation under årets stora spelmässa E3 som går av stapeln under juni månad. Men redan idag kan Microsoft ha råkat läcka sitt stora paradnummer för mässan – när Gears 5 släpps.

Och det sker den 10 september 2019. Samma månad som Borderlands 3 lanseras, vilket blir en tuff konkurrent om spelarna.

Redan under fjolårets E3-mässa fick vi veta att serien får en ny protagonist i form av Kait. Något som befästs av omslaget som tydligt lyfter fram Kait som huvudperson.

Gears 5 handlar om hennes berättelse och resa för att förstå vem hon är samt vad som hänt henne. Microsoft har tidigare släppt en cinematisk trailer som introducerar spelet och ger en liten grundhistoria. Trailern är renderad med grafikmotorn till spelet och är grafiken är ruskigt bra.


Föga förvånande är Gears 5 Xbox One X Enhanced vilket betyder att spelet kan dra full nytta av den kraftfulla spelkonsolen. 4K-upplösning, HDR och 60 fps – förutsatt att du har en TV som klarar det så klart.

Gears 5 kan presenteras närmare den 9 juni när Microsoft håller sitt stora evenemang inför E3-mässan. För dig som är mer intresserad av helheten kring E3 så är det 11 till 14 juni som gäller om du vill se allt som visas.