Fotostöd i Excel till Android och iOS

microsoft-excel-logo

Microsoft har uppdaterat Excel för Android med stöd för fotografering av kalkylark. Ta en bild av skärmen som visar ett kalkylark och Excel kan omvandla innehållet till redigerbart innehåll.

Det nya fotostödet gör att du kan ta bilder av tryckta tabeller på papper och göra dem digitala på bara sekunder. Funktionen heter “Insert Data from Picture” och den fungerar idag på både Android och iOS.

Stödet för att fotografera presenterades första gången på konferensen Ignite 2018. Sedan dess har funktionen optimerats och är idag ett mycket praktiskt sätt att hämta tryckt data utan en scanner.

Varför är fotostöd i Excel en viktig funktion?

Fotostödet gör det lättare att snabbt hämta och digitalisera information.

Behovet av att manuellt lägga in data minskar och ditt arbete snabbas upp rejält om du ofta hanterar papper som ska in i datorn.

excel foto ocr

Genom att använda artificiell teknologi tillsammans med traditionell OCR-funktionalitet kan Excel identifiera data och strukturera den i appen. Helt automagiskt.

Tekniken är inte felfri och Excel kan behöva manuell korrigering om informationen du fotograferade inte är strukturellt uppdelad. Microsoft har dock gjort ett riktigt bra jobb med att få in en första implementation.

Vem kan använda fotostödet i Excel?

Initialt släpps fotostödet i Excel till prenumeranter på Microsoft 365. Mer specifikt de som är beta-användare av tjänsten och acceptera ofärdig mjukvara.

När dessa har rapporterat buggar och otyg som kan ställa till det kommer Microsoft att släppa en rad buggfixar. Efter det släpps fotostödet till den bredare massan.

Insert Data from Picture släpps först till Android-appen och kommer därefter till iOS-appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.