Fossil uppdaterar smartklockorna i Gen 5-serien med ny mjukvara (augusti 2020)

fossil gen 5 wear os julianna hr smoke

Fossil har några av marknadens absolut bästa smartklockor med Wear OS. Och den som har en Gen 5-modell från Fossil är på gång att få en mycket bättre upplevelse med en kommande uppdatering.

Den första och kanske mest kännbara förändringen är att telefonappen för Wear OS har fått stöd för avatarer. När du tar emot ett samtal visas en liten bild på den som får samtal från, förutsatt att telefonboken i mobil har en kopplad bild så klart.

Uppdateringen ger också nya batterilägen med bland annat ett utökat batteriläge som ska pressa smartklockans batteritid till 24 timmar.

Appen för att spåra konditionsträning kan nu beräkna din maximala VO2, sömnmätning har byggts in och även Wellness-appen kan följa dina träningar med bara halva energiåtgången mot före uppdateringen.

Från den 19 augusti kan du trigga nerladdningen av uppdateringen genon att hålla fingret på texten ”Up to date” i inställningarna. Om uppdateringen är redo startar processen automatiskt.


Fossil Gen 5 består av en serie smartklockor baserade på Wear OS. De använder förra generationens Snapdragon Wear 3100-processor (senaste är Wear 4100), har inbyggd GPS och stöder även WiFi/Bluetooth/NFC.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.