Fortnite för Android kan vara exklusiv till Galaxy Note 9

Fortnite

Fortnite för Android kan släppas exklusivt till Samsung Galaxy Note 9. Åtminstone för en kort tid i samband med lanseringen av den sydkoreanska tillverkarens nya mobiltelefon.


Samsung har enligt uppgift inlett ett samarbete med Epic Games, utvecklaren av Fortnite, om ett exklusivt avtal för det extremt populära spelet. Det kan röra sig om en period på hela 30 dagar enligt webbsajten 9to5Google.


Andra uppgifter pekar på att Samsung och Epic Games kan erbjuda de som förhandsbokar Galaxy Note 9 bonussaker i Fortnite. Det ska omfatta V-Bucks, spelarskins och mer. Exakt vilka saker det handlar om återstår att se.

En spännande detalj är att Samsung påstås ha hittat ett sätt för styluspennan S Pen att fungera med Fortnite. Alla har testat att styra FPS-spel med stylus- eller ritpennor vet hur illa det fungerar, så det ska bli mycket intressant att se hur de löst det.

Med Galaxy Note 9 skickar Samsung en ordentlig flirt till alla gamers som vill ha en mobiltelefon för spel. Telefonen har den senaste flaggskeppsprocessorn Snapdragon 845 från Qualcomm och ett speciellt kylsystem som håller telefonen sval även under långa spelsession.

Samsung har traditionell inriktat sig mot produktivitet med tidigare Galaxy Note-modeller. Gaming är en helt ny väg för den sydkoreanska tillverkaren.

Fortnite har hittills varit en extrem intäktskälla för Epic Games med ingame-köp på mer än 2 miljarder dollar (!) sen lanseringen. Om Fortnite blir modell-unik om så bara för 30 dagar så kan det begränsa intäkterna för Epic Games rejält på Android – så vi gissar att Samsung har fått öppna en rejält stor plånbok om ovanstående stämmer.

 

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.