Filhanteraren i Android Q får stora förbättringar

Android Logo 950 x 500

Filhanteraren i Android Q får stora förbättringar jämfört med tidigare versioner. Den nuvarande appen i Android 9 och äldre är visserligen användbar, men det är inte svårt att rekommendera andra, bättre alternativ. Snart får vi en omarbetad version som erbjuder flera nyheter.

  • En bra filhanterare har stöd för NAS och molntjänster
  • Tänk på att många appar visar annonser eller kräver köp in-app
  • Nya filhanteraren i Android Q är mycket bättre än tidigare versioner
  • Android Q släpps under tredje kvartalet 2019

Det första som användarna kommer att märka är ett omarbetat gränssnitt med Material Theme-design. Appen har alltså ett utseende som bättre matchar andra, uppdaterade appar från Google – exempelvis Gmail, Drive och Kalender. Dessutom finns nu en sökruta högst upp i appen för snabb sökåtkomst.

Google har även implementerat en rad snabbgenvägar för att användarna snabbare ska kunna nå viktiga funktioner. Och för att inte tala om att appen äntligen har en ikon till launchern; tidigare tvingades man gå till Play Store och göra en nerladdning för det.

android q filhanterare beta1
Bildkälla: androidauthority.com

De nyheter som upptäckts i filhanteraren är i skrivande stund från första beta-versionen av Android Q. Du kan alltså räkna med förändringar längs vägen innan en skarp lansering. Förhoppningsvis med flera buggfixar och optimeringar som gör appen ännu bättre.

Filhanterarna till Android som är bäst idag

Det finns en rad filhanterare till Android idag, många av dem är helt gratis och mycket bättre än standardappen i Android. I listan ovan hittar du några av de bättre varianterna idag.

En bra filhanterare ger inte bara åtkomst till det inbyggda lagringsutrymmet och eventuellt SD-minneskort. Det bör även finnas stöd för lokala NAS-enheter, molnlagringstjänster som OneDrive, Dropbox och Drive, samt hantering av arkivfiler. Tänk på att filhanterare som är helt gratis ofta har köp in-app för att låsa upp hela upplevelsen. Alternativt visar reklam i tid och otid.

Använder du en filhanterare i din mobiltelefon eller surfplatta? Och i så fall, vilken föredrar du? Skriv en kommentar här under och tipsa gärna!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.