Fall Guys blir helt gratis i juni (2022)

fall guys

Fall Guys är ett superhett spel som på kort tid blev extremt populärt. Idag har intresset svalnat en del, men det betyder inte att spelstudion bakom Fall Guys har dragit ner på takten.

Nyligen meddelades att Fall Guys går över till en gratismodell där vem som helst kan ladda ner spelet helt kostnadsfritt. Datumet som gäller är den 21 juni 2022.

Samtidigt introduceras spelet till Epic Games Store, och tas bort från Steam.

Om du redan har Fall Guys på Steam så är det helt lugnt. Spelet kommer att fortsätta få uppdateringar precis som versionen på Epic Games Store. Du kan bara inte köpa det på den spelplattformen mer.

Har du redan Fall Guys? Då får du dessutom ett så kallat ”Legacy Pack” som innehåller kostnadsfria utseenden till dina små figurer. Du får även första säsongspasset helt gratis på köpet.

Och så den stora frågan – varför blir Fall Guys gratis och varför tas spelet bort från Steam?

Svaret är busenkelt. Epic Games köpte spelstudion Mediatonic som ligger bakom spelet. Samma tillvägagångssätt har vi sett med spelstudion Psyonix och Rocket League som Epic Games köpte under 2019. Spelstudion hamnade under Epic Games paraply och spelet blev free-to-play.

Via PcGamer

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.