FaceTime sämre efter ändringar – Apple får kritik!

apple facetime logo 2020

apple-iphone-facetime


Apple måste designa om FaceTime för att inte begå patentbrott mot företaget VirnetX. Efter att ha förlorat i domstol tvingas Apple betala hela 368 miljoner dollar till VirnetX och samtidigt sluta använda företagets patenterade teknik. Redan har ändringar gjorts och resultatet lät inte vänta på sig – inte mindre än 500 000 klagomål skickades in till Apple på väldigt kort tid.

Anledningen till klagomålen är att man nu inte kan göra videosamtal från enhet till enhet utan måste gå via så kallade ”relay servers”. Allt sker automatiskt i bakgrunden som vanligt, men kvaliten på upplevelsen blir bristande då videoströmmen inte är lika bra som tidigare. Kostnaden för Apple är dessutom skyhög – 2,4 miljoner dollar per månad i serverkostnad.

Andra ändringar som är på gång är VPN-justeringar för IOS-enheter, även detta för att kringgå patenten som ägs av VirnetX. Just denna punkt är lite osäker då Appler gick ut med nyheten redan i april men drog efter några veckor tillbaka sitt uttalande av någon anledning. Kanske de lyckades komma underfund med en lösning trots VirnetX-patenten?