Facebook går med rekordvinst enligt ny rapport

Facebook

Facebook är världens idag populärasta sociala nätverk – och det märks inte minst på de fem miljarder användarna som registrerat sig på sajten. Länge har Facebook kämpat med att hitta en lönsam betalningsmodell som inte skulle vara alltför påträngande för användarna, och tydligen har man hittat något som fungerar med tanke på att omsättningen ökat markant jämfört med förra året.

Det tredje kvartalet avslutades den 30 september och Facebook har låtit meddela att man omsatte 2.02 miljarder dollar, en ökning med 60 procent jämfört med samma period förra året, under perioden. Annonsintäkterna stannade på respektabla 1.8 miljarder dollar och det är en ökning i sig med 66 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol.

Vinst på hundratals miljoner dollar

Spännande är att den mobila användningen lyfts fram i det positiva resultatet och som en av de tunga inkomstkällorna idag. Den totala vinsten för tredje kvartalet anges till 425 miljoner dollar, vilket kan jämföras med förlusten på 59 miljoner dollar som rapporterades under samma kvartal förra året. Det går framåt för Facebook – mycket starkt framåt dessutom enligt siffrorna.

Av de cirka fem miljarder användarna som registrerat konton och aktivt använder Facebook finns 874 miljoner mobilanvändare. Lägg sen till det faktum att 49 procent av alla annonsintäkter för Facebook kommer via mobilen så förstår man vilken succé det har varit och troligtvis kommer att vara. Undertecknad använder själv Facebook flitigt i mobilen och surfplattan, men annonser klickar jag inte på.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.