Facebook dementerar uppgifter om ny musiktjänst


facebook-logo

Musiktjänst från Facebook dementeras

Det ryktas att Facebook tänker lansera en musiktjänst som ska konkurrera med Apple Music, Spotify, Google Music och Microsoft Groove Music (tidigare Xbox Music).

Ett rykte som Facebook snabbt gått ut och dementerat via webbsajten The Verge som pratat med representanter för det sociala nätverket. Vad Facebook däremot inte dementerar är en eventuell ny videotjänst lik YouTube – något som gör det hela mycket intressant för framtiden.

Mycket bättre videosajt än YouTube

Webbsajten Music Ally har gått ut med att en anonym källa med påstådd insyn anser att nya videosajten är mycket bättre än YouTube. Vad det innebär i praktiken (om det stämmer) återstår att givetvis att se. YouTube har en enorm marknadsande och är en av världens mest besökta webbsajter, tillsammans med Facebook bör tilläggas.

Videosajten menas vara ett sätt för Facebook och musikbolagen att nå ut med musikklipp. En sajt vars existens nu kan hänga på huruvida Facebook lyckas nå en överrenskommelse med musikbolagen om ersättning för de klipp som användarna tittar på.


Ska matcha konkurrentens betalningar

Målet ska vara att matcha YouTubes betalningar vid lansering och sedan öka utbetalningarna i takt med att videosajten blir mer populär. Målet är obekräftat och vi får vänta och se vad det blir av det.

Designmässigt känns det som att YouTube inte hängt med i utvecklingen och kan Facebook hitta en praktisk lösning som är snabb, enkel och vinstbringande kan de fler än en miljard användarna på sociala nätverket bli en enorm tillgång.

Frågan är nu – kommer vi att få se någon videosajt eller inte?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.