Exklusiva spel till Playstation 5 – 25 nya titlar på gång

Hälften är med ett helt nytt IP

sony playstation 5 dualsense 2020

Sony bekräftar att Playstation 5 kan få många fler exklusiva speltitlar inom en överskådlig framtid.

Vi vet sen tidigare att Sony arbetat för att få åtminstone några riktigt tunga, exklusiva spel som ska göra Playstation 5 mer lockande. Med att 25 är på gång – det var inte väntat.

Lästips: Nytt VR-headset för Playstation 5 – släpps 2022 med ny VR-kontroll

Hur vet vi att 25 exklusiva spel är på gång till Playstation 5?

Hermen Hulst, medgrundare till spelstudion Guerilla Games och tidigare Sony-ansvarig för Playstation Studios bekräftade antalet i en intervju med webbsajten Wired.com.

I intervjun säger Hermen att åtminstone hälften av de kommande spelen ska vara ett helt nytt IP. Det betyder att de är något helt nytt och inte ingår i en spelserie som redan existerar.

När släpps de 25 exklusiva spelen till Playstation 5?

I skrivande stund finns inget kommunicerat datum. Det finns inte ens någon indikation på när under 2021 eller 2022 som spelen kommer att släppas.

Och det finns bra anledningar till det. 25 spel är inget man utvecklar i en handvändning. Vi får helt enkelt vänta och se då spelen sannolikt släpps med jämna mellanrum över en mycket lång period.

Vilka nya exklusiva spel finns till Playstation 5?

Om du har en Playstation 5 så kanske du märkt att konsolen kom med Astro’s Playroom. Ett spel som kanske känns väldigt inriktat mot barn, men som du absolut ska prova om du inte gjort det. Det är bra, vi lovar!

Ett av få spel som faktisk är just exklusivt är nyligen släppta Returnal. Ett spel som utvecklades av spelstudion Housemarque, vilket är samma studio som utvecklade Playstation 4-spelet Resogun.

Och slutligen vill vi lyfta fram Ratchet & Clank: Rift Apart som släpps sommaren 2021. Ett spel som ska lyfta Ratchet & Clank-serien med en ny, spännande berättelse, helt nya spelmoment och förbättrad grafik.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.