Ett sammanslaget Windows från Microsoft i framtiden

microsoft-windows-logo-2013

Microsoft har bekräftat att man tänker slå ihop de tre största varianterna av Windows till en enda – och det redan med Windows 9 som kommer någon gång under nästa år.

Istället för att ha tre separata utvecklargrupper som ansvarar för varsin variant av Windows så kommer man nu bara ha ett stort team som arbetar tillsammans med ett Windows. På så vis ska det bli enklare för så väl de interna utvecklarna som de externa då man inte behöver ta hänsyn till flera olika Windows.

Samma arkitektur kommer att användas på de berörda plattformarna och ett operativsystem som stöder alla tänkbara skärmupplösningar och storlekar. Tanken är att det ska bli mindre krångel och enklare att använda.

Satya Nadella har arbetat för detta

Nyheten borde inte komma som en överraskning för de som följt Microsofts VD Satya Nadella de senaste månaderna då hans arbete sakta men säkert tagit Redmond-företaget till den här punkten. Utvecklarverktyg för att ta fram appar som anpassats för ett sammanslaget Windows har funnits i flera månader och det har varit en tydlig separation från konkurrenten Apple som håller OS X och IOS helt separerade.

Microsoft har länge sagt att man vill ge en unik upplevelse genom att hålla samma stil på sina plattformar – oavsett om man arbetar på PC, bärbara datorer, tablets, smartphones eller Xbox-konsoler. Framöver verkar det som att den visionen kan slå in och det tidigare än någon tidigare trott.

Via The Verge & TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.