Enklare att ringa från Facebook Messenger med ny samtalsflik

facebook messenger 2022 digital trends
Foto: Digital Trends

Facebook har lanserat en ny funktion till Messenger-appen – nämligen en egen flik i appens nederkant för ljud- och videosamtal.

Enligt webbsajten Digital Trends så har Facebooks moderbolag Meta insett att samtal blir allt mer populärt. Idag sker 40 procent fler dagliga samtal jämfört med 2020. Och det är något som Meta vill kapitalisera på.

Nämnvärt är att Messenger står för 300+ miljoner ljud- och videosamtal – varje dag.

Det första steget är att lyfta fram samtalsfunktionen, både ljudsamtal och videosamtal, till första parkett. Redan nu håller samtalsfliken på att rullas ut på alla marknader.

När du får fliken så är den placerad i appens nederkant mellan Chattar och Personer.

Facebook har gjort flera förbättringar i Messenger den senaste tiden för att göra kontakten mellan användarna enklare. Bland annat fick appen Slack-liknande genvägar tidigare i mars där man kan skriva ”@” följt av ett namn för att tagga andra.

Via Digital Trends

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.