Du ”måste” ha en SSD-disk till World of Warcraft: Shadowlands

world of warcraft shadowlands

Planerar du att köra World of Warcraft: Shadowlands? Då måste du vara beredd på att uppgradera datorn med en SSD-disk om du inte redan har en sådan. Det är nämligen ett ”krav” enligt Blizzard.


Okej, redan här kan vi säga att Blizzard får svårt att kräva en SSD i din dator. Du kan rent tekniskt köra Shadowlands på en mekanisk hårddisk också om du vill, men du gör det med alla nackdelar som följer.

Anledningen till att Blizzard vill att du kör en SSD har med laddningshastigheten av filerna att göra. Shadowlands har uppgraderats på ett sätt som gör mekaniska hårddiskar till en begränsning för spelet.

Blizzard kräver minst 100GB ledigt utrymme bara för sin expansion, vilket tydligt markerar hur stor och krävande den är för datorn.

Tacksamt nog finns många fördelar med att uppgradera till en SSD om du inte redan gjort det. Speciellt om din dator stöder NVMe M.2 vilket kan pressa upp hastigheterna i extrema 3 000 MB/s för supersnabb laddning av filer.


Det kan jämföras med en normal mekanisk hårddisk som sällan når högre än 160 MB/s. En vanlig SSD-disk klarar upp till runt 600 MB/s som jämförelse.

Du kan se de officiella kraven på Blizzards officiella webbsajt här.