Dropbox Paper har uppdaterats — appar släppta för Android och iOS

Dropbox Pro Logo

Dropbox har lanserat applikationer för Paper — en direkt utmanare till Evernote och ett steg närmare en komplett molntjänst för Dropbox.


Målet är att kunna erbjuda en tjänst för redigering av dokument i realtid med flera samtidiga användare, utan att man behöver lämna Dropbox. Vi hittar liknande funktionalitet i Evernote och Google Docs men Dropbox lovar att de har unika lösningar för att göra arbetet lättare mellan kollegor.

Dropbox Paper har funnits som stängd beta-version en längre tid nu men nu kan vem som helst med ett Dropbox-konto anmäla sitt intresse och ladda ner Paper-apparna för Android och iOS.

Båda applikationerna har en mängd funktioner som önskats av användarna och Dropbox menar att de har lyssnat noga innan de implementerat de mest eftertraktade. Exempelvis har webbversionen av Paper fått bättre stöd för tabeller, förbättrade bildgallerier och nya notifieringar via Dropbox desktop-klient.

dropbox-paper-ios


Dropbox arbetar för bättre synkronisering

Det som driver Dropbox är en ständig önskan att förbättra synkroniseringen av filer hur användarna samarbetar med tjänsten för att göra ett bättre jobb.

Dropbox har utan tvekan en av marknaden bästa molntjänster för att spara och synkronisera filer, men det finns varningstecken som gör att en del kan dra öronen åt sig.

Dropbox Paper är i beta-version just nu och många företag använder inte tjänster eller applikationer som är ofärdiga. Dessutom har Dropbox stängt ner tidigare projekt som e-postklienten Mailbox och Carousel, en tjänst för synkronisering av fotografier mot Dropbox.

Så hur ska ett företag våga satsa sin verksamhet på att gå all-in med Dropbox Paper? Webbsajten Engadget frågade Dropbox projektansvarige Kavitha Radhakrishnan om just detta.

Från ett strategiskt perspektiv är Paper direkt i centrum för Dropbox verksamhet. Vi ser Paper som en kärndel av upplevelsen med Dropbox och vår riktning det senaste året borde ge en stark signal om hur seriöst vi tar på detta, sade Kavitha Radhakrishnan om Paper.

Fler än en miljon dokument har skapats i Paper hittills men det är en siffra vi inte kan sätta i något sammanhang än. Paper har varit i en stängd beta-version så det är ett litet antal dokument i förhållande till vad som kommer nu när Dropbox öppnar upp tjänsten.

tekniksmart-dropbox-paper

Kan Paper locka användare från Evernote och Google Docs?

Kan Dropbox Paper locka användare från konkurrerande tjänster som Evernote och Google Docs? Troligtvis. Kommer det att bli en massflytt? Absolut inte.

Dropbox Paper är en gratis del av Dropbox men att uppgradera kontot från gratisanvändare till betald är en hög kostnad jämfört med både Evernote och Google Docs. Närmare bestämt dubbelt så dyr och då får man inte alla andra tjänster som Google erbjuder i sin Apps-tjänst.

Kan vi rekommendera Dropbox Paper? Absolut! Det är en (om man omfattas av behovet) en fantastisk tjänst med ett snyggt och modernt gränssnitt. Vi vill dock mena att man alltid ska prova och inte bara lyssna på vad andra säger och det här är ju inte direkt en ingående recension.

Gå till den officiella webbsajten för Dropbox Paper och läsa mer om vad tjänsten innehåller, hur den fungerar och vad du måste göra för att få tillgång.