Dropbox köper HelloSign för 230 miljoner dollar

Dropbox Pro Logo

Dropbox meddelar att molntjänsten köper HelloSign. En tjänst för att signera dokument digitalt, och som nu kommer att implementeras i Dropbox för att göra dokumenthanteringen smidigare för användarna.


HelloSign går reda att använda med Dropbox som ett tillägg. Tjänsten har cirka 80 000 användare och det kostar Dropbox 230 miljoner dollar att genomföra affären. Allt ska vara klart under första kvartalet 2019.

Dropbox huserar mer än en exabyte med data och miljontals dokument. I ett uttalande om affären säger Dropbox VD och medgrundare, Drew Houston, att köpet gör dokumenthanteringen smidigare för användarna.

Med digital signering direkt i Dropbox minskar antalet steg för godkännande av viktiga dokument. Allt sker direkt hos molntjänsten och du behöver inget separat konto hos en annan tjänst för dokumentsignering.

HelloSign och Dropbox inledde samarbete i november 2018

Till en början kommer HelloSign att fungera precis som tidigare med Dropbox. Förr eller senare kommer en tätare integration sannolikt att hända, men det finns ingen kommunicerad tidsplan idag.


Dropbox och HelloSign inledde sitt samarbete redan i november 2018. Då som ett tillägg till nya Dropbox Extensions, tillsammans med andra partners som Adobe och Vimeo. Även kända namn som Autodesk och Pixlr har integrerat sina lösningar via Dropbox-tillägg.

Det ska bli intressant att se hur en framtida implementation av HelloSign kan se ut, och om Dropbox tänker utöka sitt Extensions-program ytterligare. Det behövs fler aktörer som går med i programmet för att det verkligen ska bli användbart för fler än bara företag.

Läs mer om nyheten på den officiella Dropbox-bloggen.