Dropbox & Box – nya funktioner till Android

dropbox-logo

De båda lagringstjänsterna Dropbox och Box har uppdaterat sina respektive applikationer till Android.

Dropbox

Äntligen går det att dela mappar direkt på mobila enheter och inte bara via datorn. Tidigare har man varit tvungen att vänta med delningen tills man kunnat logga in på en vanlig dator – något som har retat en hel del användare. Det är nu även möjligt att uppgradera ens konto till en Pro-variant direkt i mobilen eller surfplattan.

Box

Utvecklarna bakom Box har stora planer för sin Android-app och använder Project Butter som grund för att göra den snabbare och smidigare än tidigare. Speciellt bilder kommer att behandlas framöver då de laddas upp fem gånger oftare via Box-appen än den näst vanligaste filtypen PDF. Man har även lagt in möjligheten till Beta- och Alpha-tester direkt via appen – så våghalsar kan prova allt det nya redan idag!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.