Donald Trump är tillbaka på Twitter

Donald Trump sticker
Foto: jontyson, Unsplash

Elon Musk har tagit tillbaka Donald Trump till Twitter. Den förra presidentens konto avaktiverades 2021 då det sociala nätverket då menade att kontot kunde användas för uppvigling till våld.

Innan Donald Trumps konto aktiverades igen så frågade Elon Musk Twitter-användarna om ex-presidenten fick komma tillbaka. Av 15 miljoner röster så ville 51,8 procent se kontot återaktiverat – och Elon följde majoritetens önskan.

The people have spoken.

Elon Musk

Det var inte bara på Twitter som Donald Trumps konton stängdes ner. Även YouTube, Facebook och Instagram följde i samma spår kort efter stormningen av US Capitol den 6 januari 2021.

Truth Social är platsen där Trump finns

Händelserna fick Donald Trump att gå i taket och han startade det egna sociala nätverket Truth Social. Redan då sa Trump att han inte planerade att gå tillbaka till Twitter om hans konto skulle aktiveras igen, men nu när det faktiskt har hänt så är frågan om det inte är tillräckligt lockande för ett återtåg trots allt.

Vote now with positivity, but don’t worry, we aren’t going anywhere. Truth Social is special.

Donald Trump

Trump bad alla sina användare att rösta så att hans konto skulle aktiveras, samtidigt bedyrade han att Truth Social skulle fortsätta att vara hans plattform.

I skrivande stund så har inget nytt meddelande lagts upp på Twitter-kontot sedan det aktiverades igen. Efter att Trump officiellt bekräftat att han tänker ställa upp i nästa presidentval så tror vi inte att det dröjer speciellt länge innan något dyker upp. Frågan är – hur länge dröjer det innan han riskerar att bli avaktiverad från nätverket åter igen?

Via BBC

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.