Dolby Atmos till Apple TV – nu i beta-versionen av tvOS 12

Apple TV 5

Nu kan du använda lyssna på Dolby Atmos med din Apple TV – åtminstone om du använder beta-versionen av nya tvOS.


När Apple släpper tvOS 12 till mediacentret Apple TV får alla tillgång till Dolby Atmos. En av de absolut bästa ljudformaten för film och serier idag.

Dolby Atmos ger ett tredimensionellt ljud som simulerar flera högtalare i rummet om du har en soundbar. Eller äkta om du har en förstärkare samt fysiska högtalare i taket.

Det ger känslan av att saker som flyger ovanför huvudet faktiskt gör det också. Vi har sett många Dolby Atmos-filmer och det är galet häftigt med rätt ljudsystem.

Och snart kan din Apple TV vara med och ge samma upplevelse. Så fort uppdateringen släpps i sin färdiga form kommer alla kompatibla filmer och serier att uppgraderas med formatet helt gratis.


Deadpool 2 & Justice League får Dolby Atmos till Apple TV

Bland titlarna som får Dolby Atmos hittar vi Baby Driver, Blade Runner 2049, Deadpool 2, Justice League, Peter Rabbit, Spider-Man: Homecoming och Suicide Squad – bara för att nämna några.

Apple använda samma tillvägagångssätt när Apple TV fick stöd för 4K och HDR tidigare. Då gjordes alla befintliga titlar om med stöd för högupplösta skärmar. Helt kostnadsfritt för befintliga användare.

Om man gör en sökning med Siri på ”Visa mig filmer med Dolby Atmos” får du en lista med filmtitlar som Siri menar kommer att ”låta fantastiskt med Dolby Atmos”. I skrivande stund måste du dock öppna dem en och en i iTunes Movies.

Är Dolby Atmos till Apple TV något du väntat på? Skriv gärna en kommentar och berätta!