Dokumentär om Stan Lee på Disney+

Disney

Under 2023 släpps en helt ny dokumentär om Stan Lee. Det är Disney som producerar dokumentären och släpper den på egna filmtjänsten Disney+ som en hyllning till den bortgångna seriefigurs-legendaren.

Nyheten om dokumentären släpptes i god tid inför premiären då Disney ville hedra Stan Lee på det som skulle ha varit hans 100-årsdag. Tyvärr lämnade Stan Lee oss redan under 2018 med den respektabla åldern 95 år.


Stan Lee var med och skapade populära superhjältar och figurer som Spider-Man, Fantastic Four, Iron Man, Black Panther, The Incredible Hulk, X-Men, Thor, Silver Surfer, Ant-Man, Nick Fury, The Avengers och ett oräkneligt antal mindre hjältar.

Många av dem har fått filmdebuter genom åren och Disney har idag skapat ett universum av superhjältar som är helt ofattbart stort och komplicerat.

100 YEARS AND STILL INSPIRING US ALL
From Stanley Lieber to True Believer, celebrating 100 years of Stan Lee!

Disney har en hyllningssida till Stan Lee som du kan se här. Där har de samlat mängder av artiklar och bilder som tar oss genom några av Lees största bedrifter genom åren.

Och det tar knappast slut med dokumentären. Disney och Marvel kommer att fortsätta producera filmer och serier som baseras på arvet från mästerhjärnan som Stan Lee faktiskt var.

Disney har i skrivande stund inte avslöjat exakt när dokumentären släpps. Vi håller tummarna för en snabb lansering tidigt under 2023.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.