DJI Osmo Mobile 4 läcker ut – kan heta DJI OM 4 & använda snabbfästen

dji om 4 leaked 2020

DJI Osmo Mobile 4 läcker ut före lanseringen – använder ett smart, magnetiskt snabbfäste för mobiltelefonen. Enligt uppgift kan modellen heta DJI OM 4.

DJI Osmo Mobile 4 blir fjärde generationens gimbal för mobiltelefoner från DJI. Och det ser ut att bli en stor uppgradering med smartare funktioner och smidigare användning än med tidigare modeller.

När DJI lanserade Osmo Mobile 3 var en av de stora problemen hur mobiltelefonen fästes i greppet. Det var helt enkelt för krångligt och användarna var inte sena att berätta det för DJI.

Med Osmo Mobile 4 har DJI adresserat problemet med hjälp av ett magnetfäste.

En annan förbättring är en ny, dynamisk zoom-funktion. Zoomen kan hjälpa dig att skapa coola Dolly-effekter som blev populärt med hjälp av kända filmskaparen Alfred Hitchcock.

Enligt uppgift ska DJI Osmo Mobile 4 ha en batteritid på upp till 15 timmar med ett batteri på 2 450 mAh. Batteriet laddas över USB-C.

Cirkapriset uppges vara 150 euro, vilket omräknat blir cirka 1 600 kronor. Exakt lanseringsdatum är oklart, men enligt uppgift ska det vara nära ett officiellt avtäckande.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.