Disney+ släpps i Sverige under sommaren 2020

Disney

Om du går och väntar på att Disney+ ska släppas i Sverige så måste du hålla ut några månader till. Filmtjänsten kommer att släppas i vårt avlånga land, men först under sommaren 2020.


  • Släpps i flera europeiska länder den 24 mars 2020
  • Kommer till våra nordiska länder under sommaren 2020
  • 500+ filmer och 7 500+ serieavsnitt fördelat på flera varumärken
  • Lästips: Tusentals konton på Disney+ hackade

Disney+ har gjort ett enormt första avtryck på marknaden för strömmad film och serier.

Trots en skakig start med anslutningsproblem, bilder som inte laddades korrekt och en sökfunktion som var helt oanvändbar ett tag så togs Disney+ emot med överlag positiva betyg.

Och antalet användare har skjutit i höjden sen lanseringen. Kring mitten på december 2019 hade Disney+ hela 22 miljoner nerladdningar bara på mobila enheter med Android och iOS. Den siffran är med all sannolikhet mycket högre idag, inte minst när vi räknar in alla som inte kollar via mobiltelefonen.

Initialt har bara USA och Nederländerna haft tillgång till filmtjänsten, men det är på väg att ändras under början på 2020.


Släpps i flera europeiska länder den 24 mars 2020

Disney+ kommer att utökas till Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien och Storbritannien den 24 mars i år. En framflyttning med några dagar från den 31 mars som tidigare var planerat. Och samtidigt som den ändringen kommunicerades avslöjade Disney äntligen när tjänsten lanseras i Sverige.

Mer specifikt, Disney avslöjar vilken period på året som det gäller, för något exakt datum finns inte idag. Istället nöjer sig Disney med att avslöja lansering för sommaren 2020, då i alla våra nordiska länder.

När Disney+ släpps i Sverige är det med runt 500 filmer och totalt 7 500 serieavsnitt fördelat över en mängd varumärken som Disney, Pixar, Marvel, Star Wars och National Geographics.

Priset för en månadsprenumeration är 6,99 euro vilket omräknat blir cirka 75 kronor. Om du istället vill betala årsvis är kostnaden istället 69,99 euro, eller cirka 740 kronor.