Disney+ släpps i Sverige den 15 september – kostar 69 kronor per månad

Disney

Disney har avslöjat när streamingtjänsten Disney+ släpps i Sverige. Redan under hösten 2020 öppnar tjänsten här och priset är långt under vad Netflix kostar.

Planen var initialt att lansera Disney+ under sommaren 2020, men på grund av en rad skäl ändrades det istället till hösten i år. Och nu har Disney äntligen gått ut med ett officiellt datum för lanseringen.

Den 15 september släpps tjänsten och månadspriset är 69 kronor. Du kan även spara några kronor genom att betala årsvis och då stannar priset på 689 kronor. En årlig skillnad på 17 procent.

För att kunna använda Disney+ behövs en kompatibel uppspelningsenhet. Du kan givetvis använda webbläsaren i datorn om du vill, men ska du kolla på din TV blir det genast lite knepigare.

Har du inte en nyare TV från Samsung eller LG så behövs en mediaspelare. Du kan använda Apple TV-serien, Chromecast och spelkonsolerna Xbox One samt Playstation 4. Det fungerar även med en app i mobiltelefonen eller på din iPad.

Precis som med Netflix så är upplösningen upp till 4K med HDR10- och Dolby Vision-stöd. Ljudformatet är upp till Dolby Atmos på kompatibla ljudsystem.

Du kan besöka den officiella webbsajten för att anmäla ditt intresse redan idag. Du får ett meddelande av Disney när tjänsten öppnar för registrering.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.