De bästa apparna för investering 2021

mobile apps

Oavsett om du är nybörjare inom investeringar eller hållit på länge är en investeringsapp det bästa sättet att nå dina mål på. Då behöver du aldrig mer bekymra dig över att du går miste om en bra köp- eller säljtid bara för att du inte har din dator i närheten. Men vilka appar för investeringar är bäst 2021? Det besvarar vi här!

1. eToro

Enligt oss är etoro utan tvekan den bästa investeringsplattformen. Att de har utvecklat en app som är minst lika bra och användarvänlig som deras webbläsarversion ifrågasätter vi inte. eToro möjliggör inte bara investeringar på traditionella värdetillgångar som aktier och fonder, men är samtidigt den största sociala tradingappen för kryptovalutor. eToros intuitiva och innovativa handelsapp finns tillgänglig att ladda ner från App Store så väl som Google Play!

2. Avanza

Tvåa på listan kommer favoriten Avanza. Avanzas investeringsapp är välfungerande och användarvänlig. Här kan man investera i aktier och fonder direkt i mobilen och bygga upp sin egen portfölj. Förutom att använda sig av deras tradingfunktioner kan man även använda Avanza som en app för sparning. Det bästa med Avanzas app är nog att de integrerar BankID. Det vill säga att man styrker sin identitet med BankID och inloggningen går således mycket smidigare och snabbare! Avanza finns såklart också tillgänglig för både iOS och Android enheter.

3. Robinhood

Ännu en amerikansk klassiker för investeringsplattformar är Robinhood. Lite som namnet “Robin Hood” antyder tar man pengar från de rika (aktiebolagen) och ger till de fattiga (din plånbok). Fast pengarna stjäls ju inte riktigt. Hur som helst kan man genom deras investeringsapp handla med aktier, fonder, ETF:er och kryptovalutor. Samtidigt är de en pionjär för avgiftsfria investeringar, så om du letar efter ett billigt alternativ till andra investeringsappar är Robinhood definitivt ett bra val! Robinhood-appen kan du ladda ner på vilken enhet du än önskar och därefter bygga upp ditt personliga kapital. 

4. Fundler

Fundler är för nybörjaren som vill ha hjälp med att köpa aktier och räntefonder. Denna app gör det nämligen åt dig, så att du slipper bekymra dig! På Fundler kan användaren välja mellan tre olika alternativ baserat på ens erfarenheter inom investeringar. Det vill säga att den tredje nivån, expertnivån, passar även för dig som är professionell investerare. Således är Fundler inte bara en app för nybörjaren, men för alla som förstår charmen med investeringar! Fundler kan du ladda ner på din iPhone eller Android-enhet och börja se ditt personliga kapital öka redan idag.

5. Acorns

Acorns är en så kallad mikrosparingsapp. Den avrundar dina inköp till ett jämnt nummer, och investerar därefter skillnaden åt dig! Den särskilt praktisk att använda för dig som inte ännu har så bra koll på investeringsmarknaden. Särskilt populär har Acorns blivit bland unga människor som inte vågat bege sig in i den “vuxna” investeringsvärlden ännu. Om du lockas av Acorns investeringsapp kan vi glädja dig med att den finns på både Google Play och App Store, men också att den har riktigt höga betyg! Så egentligen finns det ingenting att tvivla över.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.