Cyanogenmod 11 – nu med Android 4.4.4

cyanogenmod-logo

Cyanogenmod 11 M8 har äntligen släppts och det med Android 4.4.4.


Fortfarande rör det sig om en så kallad Snapshot men den är tillräckligt stabil för vardagligt bruk – och jag är mer än nöjd med uppdateringen på min Samsung Galaxy S4.

Den nya versionen bjuder på inte bara de buggfixar som Google ger via Android 4.4.4 utan Cyanogenmod har även implementerat sina egna förbättringar på flera punkter.

Bland annat lagt in möjligheten att dölja appar och skydda dem med lösenord. Även inställningarna i CM 11 M8 har fått sig en rejäl omarbetning på viss punkter – och det är något som måste betonas ordentligt då de kan ge problem för en del.

Om man gör en uppdatering från Nightly-versionen som släpptes den 30 juni bör man rensa cachen för inställningsappen. Annars riskerar den att krascha vid körning. Något att ha i åtanke för vågade som vill testa nya CM 11 M8.

Läs mer om Cyanogenmod 11 M8 här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.