Chrome Remote Desktop – nu även för Linux

google-chrome-remote-desktop

Google har släppt en betaversion av Chrome Remote Desktop för Linux.

Med denna kan man logga in på datorn från antingen en annan dator, smartphone eller surfplatta. Enda kravet är att en modern version av webbläsaren Chrome finns tillgänglig.

Programmet är ännu i betastadiet men har i skrivande stund stöd för Debian, Ubuntu och direkt relaterade distributioner.

Den kanske största skillnaden mellan Chrome Remote Desktop för Linux och Windows är att den förstnämnda kräver något mer arbete för att fungera.

Kan krångla

Till att börja med krävs att man installerar webbläsaren Chrome eller Chromium, laddar ner Chrome Remote Desktop-appen från Chrome Web Store, installerar manuellt och startar en session via denna.

Huruvida det fungerar eller inte är högst beroende på vilken distribution man använder för stunden och risken är stor att antingen installation eller session inte går igång på rätt sätt. Kanske är det bäst att avvakta den färdiga versionen innan man gör ett försök.

För mer information om hur man gör och hur det fungerar finns en bra supportsida här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.