Cortana kommer till Xbox One under 2016


microsoft-cortana

Xbox One får Windows 10 i november, så mycket har Microsoft låtit oss veta. Redan idag har de första Preview-testarna kunnat testa en förhandsversion och om bara en månad kommer den skarpa uppdateringen att skickas ut till miljontals användare världen över. Något Microsoft däremot varit betydligt tystare kring är den digitala assistenten Cortana.

Röststyrning är något som har varit möjligt så långt tillbaka som Xbox 360 med Kinect men med Cortana blir det helt plötsligt riktigt intressant. Istället för enkla röstkommandon för att styra gränssnittet blir det möjligt att prata mer naturligt för att Xbox-konsolen ska förstå vad man menar.

Cortana med Preview-versionen av Windows 10

Den som hoppar på tåget tidigt med förhandsversionen får visserligen Cortana – men inte om man bor i Sverige. Microsoft har inte släppt den digitala assistenten på svenska marknaden vilket betyder att vi inte får den totala funktionaliteten från Cortana, inte mer än vanliga röststyrningen i alla fall.

Cortana kommer till Xbox One under 2016 och är en del av Microsofts kontinuerliga förbättring av den populära konsolen. Sony har fortfarande en ledande roll på nära alla marknader med Playstation 4 och Microsoft vår verkligen kämpa för att komma ikapp med Xbox One.


Kan Windows 10 och Cortana lyfta konsolen till att bli marknadsledare under 2016?

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.