Comhem släcker det analoga tv-nätet – det här måste du veta

comhem illustration 2020

Comhem släcker det analoga tv-nätet. Det betyder att du som inte redan använder de digitala kanalerna måste byta till dessa senast den 8 september 2020. Totalt berörs 1,6 miljoner svenska hushåll av ändringen.

För att kunna använda de digitala kanalerna från Comhem krävs att du antingen har en nyare TV eller använder en kompatibel digitalbox. För att din TV ska fungera korrekt krävs att den är från 2008 eller senare, en digitalbox kan du köpa från Comhem för 593 kronor.

Det är enkelt att veta om du använder de analoga eller digitala kanalerna med din TV.

Comhem visar en informationstext på de analoga kanalerna som informerar om förändringen. Om du ser denna varning måste du använda fjärrkontrollen för att göra en ny kanalsökning. Comhem har instruktioner för hur du gör på sin webbsajt här.

När du gör en kanalsökning kanske du märker att det saknas eller har tillkommit kanaler. Det är för att de digitala kanalerna skiljer sig något från de analoga; som exempel ingår inte TV10 och TV12 i grundutbudet av digitala kanaler.

Tre kanalpaket från Comhem att välja på – alla med bindningstid på 12 månader

Vill du göra tillägg med fler kanaler måste du frångå grundutbudet och betala Comhem för ett TV-paket med fler kanaler.

Det finns tre kanalpaket att välja mellan:

  • TV BAS HD (239 kr per månad)
  • TV SILVER FLEX (349 kr per månad)
  • TV GULD (509 kr per månad)

Samtliga kanalpaket har en bindningstid på 12 månader och du kan få dem till ett introduktionspris. Under det första året får du en prisreduktion med 38 till 43 procent på månadespriset beroende på kanalpaket.

Se alla kanalpaket och läs mer på Comhems officiella webbsajt.

Om du bor i ett så kallat Comhemhus kan du använda on-demand-tjänsten Comhem Play helt kostnadsfritt. Då kan du använda din dator, surfplatta eller mobiltelefon för att se alla TV-kanaler i ditt utbud; förutsatt att du är inom EU vill säga.

Notera att kanalerna TV4 och Sjuan inte är tillgänglig i skrivande stund. Anledningen är att Comhem och Telia är i en konflikt som hindrar åtkomsten.

FAQ

När släcker Comhem det analoga tv-nätet?

Den 8 september 2020

Vad behöver jag för att byta till Comhems digitala kanaler?

En kompatibel digitalbox eller nyare TV (2008 eller senare)

Får jag samma kanaler i Comhems digitala utbud som med analoga?

Nej, utbudet mellan det digitala och analoga skiljer sig lite. Bland annat saknas TV10 och TV12 i grundutbudet för digitala kanaler.

Hur hittar jag Comhems digitala TV-kanaler?

Comhem har en guide för hur du byter från analoga till digitala kanaler här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.