Chromecast 2 är på gång – detta hoppas vi på i nya modellen

Google Chromecast

Chromecast 2 kan bli en stor uppgradering

Google släpper en ny Chromecast under hösten – det meddelar företagsjätten flera stora återförsäljare på den svenska marknaden enligt webbsajten Sweclockers.

Det ser inte ut att finnas några uppgifter om specifikationer så vi kan bara spekulera i vilka nyheter som är att vänta. Förhoppningsvis väljer Google att behålla den simplistiska designen från befintliga versionen och bara ökar prestandan för en betydligt bättre användarupplevelse.

Chromecast kostar idag cirka 300 kronor i butik och det fick många spekulanter (samt bara nyfikna) att skaffa en. Den stora frågan är hur många som faktiskt fortsatt använda sina enheter efter de första provdagarna. Jag lät min Chromecast ligga i lådan ganska snabbt efter inköp och det är inte på grund av bristande behov.

Chromecast tappade kontakten med hemnätverket i tid och otid, min Chromebook (Asus C300) var för svag för att skicka video från YouTube i 1080p och kunde knappt klara 720p heller samt att det vid inköpstillfället fanns så få applikationer som faktiskt hade stöd för Chromecast.

4K & 802.11ac

Jag kommer tveklöst att köpa Chromecast 2 om nya modellen är på gång. Av ren principsak för att jag är en renodlad tekniknörd och för att jag innerligt hoppas på stora förbättringar med nästa generations modell. Bara kolla på Intel ComputeStick och se vad man kan trycka in i datorstickan så vet ni vad Chromecast kunde klara.

Chromecast 2 måste ha stöd för 4K-upplösning för att lyckas och det håller vi tummarna för är en av förbättringarna. Vi önskar även stöd för WiFi 802.11ac och 5 GHz-bandet, utöver 802.11n och 2,4 GHz-bandet som Chromecast klarar idag. Uppgraderade anslutningar till HDMI 2.0 och USB 3.0/3.1 och vi har lyckade förbättringar redan där – om prislappen stannar kring 300 kronor alltså.

Stöd för Spotify

Samtidigt finns nu klara indikationer på att Spotify äntligen får stöd för Chromecast.

Stödet väntas bli presenterat under ett större evenemang hos Google den 29 september där inte bara Chromecast 2 ska presenteras utan även två nya Nexus-telefoner.

Vad önskar ni till Chromecast 2?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.