Brännbara bluray-skivor försvinner – tillverkningen läggs ner

DVD Bluray discs
Foto: Cameron Bunney, Unsplash

Sony har beslutat att brännbara bluray-skivor ska fasas ut från marknaden. Tillverkningen kommer att minska gradvis i takt med att fabrikerna drar ner på antalet linjer som gör skivorna.

Det handlar alltså om produktionen av brännbara blueray-skrivor för vanliga konsumenter; även skivor för professionell användning påverkas. Och då skivor i storlekarna 25, 50, 100 och 128 gigabyte.

Anledningen till att Sony drar ner på tillverkningen och sedan lägger ner de brännbara skivorna har med marknadsbehovet av göra. Enligt Sony tog marknaden aldrig riktigt fart och många säljare av skivorna har arbetat med ekonomiskt positiva siffror.

Vi behöver se över vår affärsstruktur för att förbättra lönsamheten.

Sony

Samtidigt säger Sony att de kommersiella skivorna för filmer och serier inte kommer att läggas ner i närtid. Det finns inga planer på att döda fysisk media helt alltså.

Dessvärre för arbetarna på de produktinslinjer som stängs kommer ett stort antal behöva lämna sina jobb. Sony har erbjudit 250 av de 670 anställda ersättning för att lämna bolaget i förtid. Vad som händer med de andra är inte känt.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.