Bose QuietComfort 35 II Gaming Headset – nytt gamingheadset

bose quietcomfort 35 ii

Bose arbetar på en variant av QuietComfort 35 II som är anpassad för gaming. Namnet är det föga inspirerande QuietComfort 35 II Gaming Headset och hörlurarna får en löstagbar mikrofon som tillbehör.

Det finns hundratals olika märken och modeller av hörlurar för gaming. SteelSeries, Logitech och HyperX är tre av de största tillverkarna på marknaden idag – och snart kanske Bose sällar sig till skaran.

Det är webbsajten 9to5Google som upptäckt att Bose Connect-appen innehåller tydliga referenser till en gaming-variant av populära QuietComfort 35 II. En modell vars kodnamn är Tibbers och som har en mikrofon som medföljande tillbehör.

Enligt uppgift kommer QuietComfort 35 II Gaming Headset att anslutas som vanligt via Bluetooth tills mikrofonen ansluts. Då avaktiveras Bluetooth automatiskt och hörluren visas inte som enhet i Bose Connect-appen.

bose quietcomfort 35 ii gaming headset mic illustration

Bose QuietComfort 35 II är knappast de mest välljudande hörlurarna på marknaden. De utmärker sig främst på två punkter, och det är sin 1) lättviktiga design och 2) brusreduceringen. Om mikrofonkvalitet blir tredje saken är något vi hoppas stort på.

Det saknas fortfarande väldigt mycket information om de kommande hörlurarna. Vi vet exempelvis inte om det finns tillhörande mjukvara för datorn, om hörlurarna kan simulera 3D-surroundljud och om de är hörlursmässigt identiska med befintliga QuietComfort 35 II (med bara mikrofon som tillägg).

Samtidigt undrar vi när Bose tänker släppa en förbättrad modell i QuietComfort 35-serien med bättre ljud- och brusreduceringskvalitet. Sony springer cirklar om Bose med sin WH-1000X-serie just nu – och Bose har inte annonserat ett svar på kommande WH-1000XM4, åtminstone inte än.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.