Blizzard har stängt auktionshuset i Diablo 3 – äntligen!

diablo-3-reaper-of-souls

Diablo 3 har fått utstå abnorma mängder kritik för hur det omtalade auktionshuset fungerade, hur hela spelupplägget skiljer sig från det i Diablo 2 och inte minst för det idag ikoniska Error 37.

Helt nyligen stängde Blizzard auktionshuset inför lanseringen av Reaper of Souls – den efterlängtade expansionen som tillsammans med Loot 2.0 väntas lyfta Diablo 3 ordentligt jämfört med tidigare.

Faktum är att Loot 2.0 redan idag är igång sen en tid tillbaka och skillnaden är stor. Legendariska- och setdelar hittas betydligt oftare och de är bättre anpassade för ens karaktär än tidigare. Demon Hunter riskerar alltså inte längre att få Barbar-delar i samma utsträckning som tidigare – inte ens i närheten.

Jag slutade spela Diablo 3 just på grund av auktionshuset då denna funktionalitet kändes som den absoluta drivkraften genom hela spelet. När level 60 uppnåddes fanns få möjligheter att hitta riktigt bra delar om man inte köpte dem – något som förstörde spelet i grunden enligt mig.

Oräkneliga timmar med Diablo 2

Efter att Diablo 2 släpptes i juni 2000 har jag lagt ner oräkneliga timmar på min sorceress och nådde maxlevel bara för att sedan förlora henne på grund av utebliven kontoaktivitet (tack för det, Blizz). Diablo 3 kommer aldrig att sporra till lika många timmars entusiasm och spelande – men Loot 2.0 och Reaper of Souls höjer åtminstone intresset igen.

Helt nyligen efter att Loot 2.0 släpptes så förhandsbokade jag expansionen, startade en ny karaktär och har så smått börjat spela igen. Dessförinnan har Torchlight 2 och Path of Exiles tagit Diablos plats om kvällar och nätter.

Frågan är nu om Blizzard kan återfå sitt förtroende hos alla fans med de nya ändringarna. Frågan är – kan Blizzard göra tillräckligt mycket för att väga upp det som tidigare kritiserats?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.