Blizzard bekräftar: Overwatch får 4K-stöd med Xbox One X

blizzard overwatch

Om du spelar Overwatch på Xbox One X får du snart en riktigt trevlig överraskning från Blizzard — nämligen 4K-stöd.


  • 4K-stöd är bekräftat men HDR är ännu oklart
  • Mer information kommer inom kort

Det har nog inte gått någon förbi att Microsoft trycker på stenhårt för att lanseringen av Xbox One X ska ske med så många spel som möjligt där 4K/HDR-stöd har implementerats.

Blizzard som är en av de kanske största spelutvecklarna idag har inte missat Xbox One X-tåget utan planerar en uppdatering till åtminstone ett av sina populäraste spel just nu, och det är Overwatch.

Med uppdateringen får vi stöd för att köra Overwatch i 4K-upplösning med Microsofts nya konsol. Vad vi däremot inte vet än är huruvida HDR kommer att finnas eller inte, men det vore mest sannolikt att stöd även byggs in för det.

Overwatch team is excited with great possibilities Xbox One X opens. The team is currently exploring how the game experience can be enhanced on this platform to leverage the console’s incredible hardware, and is working on implementing 4K resolution in the game on Xbox One X. It is very important for the team to make sure the user interface looks natural on a truly big screen. We will share more details about our plans for 4K support on Xbox One X later.

Overwatch är ett snabbt FPS där spelarna delas upp i två lag om sex karaktärer i varje. Spelarna ska därefter antingen attackera eller försvara objekt på stora banor, och de är som gjorda för 4K/HDR med sin färgglada design och små detaljer.Läs också: Destiny 2 kan köra i full 4K-upplösning på Xbox One X


Det är välkommet att Blizzard officiellt bekräftar 4K-stödet och vi hoppas att de snart går ut med mer detaljerad information om uppdateringen.

Overwatch är relativt lätt för hårdvaran att driva, vilket vi märker inte minst på PC, och vår förhoppning är så klart native 4K utan varken upplösningsskalning eller så kallad ”checkerboard rendering”.

Microsoft har lyckat få med fler än 100 spel som uppdaterats för antingen 4K- eller både 4K/HDR-stöd. Bland deras egna spel finns Halo 5 och Gears of War 4 som stora dragplåster, men även Blizzard har redan uppdaterat ett spel, nämligen Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition.

Vilket spel ser du helst får 4K/HDR-stöd med nya Xbox One X?