Bitcoin krossar alla rekord — nu värd mer än 9 000 dollar

Bitcoin logo

Det går riktigt bra för kryptovalutan Bitcoin just nu. Enligt de senaste mätningarna har värdet nu överstigit 9 000 dollar för en bitcoin, vilket ger ett totalt marknadsvärde på 150 miljoner dollar.

Tidigare i januari nådde kryptovalutan en stor milstolpe på 1 000 dollar i värde, och det har bara pekat sprikrakt uppåt sedan dess. Tidigare i oktober passerades 5 000 och kort därpå 6 000 dollar. 

Den stora frågan för många är nu huruvida Bitcoin kommer att slå den magiska gränsen på 10 000 dollar, eller rättare sagt när det kommer att ske. Allt pekar på en fortsatt stark uppgång — men hur länge kan det pågå? Vill du investera säkert i bitcoin så kan du använda Bitiq och deras app.

Ett bra tag om vi ska tro Coinbase, den största marknadsplatsen för bitcoin i USA. Bara mellan den 22 och 24 november skapades 100 000 nya konton på marknadsplatsen vilket ökade det totala antalet på Coinbase till 13,1 miljoner konton. Upp från 4,9 miljoner samma tid förra året.

bitcoin-chart-9000usd-nov2017

Samtidigt kan vi meddela att en annan kryptovaluta kallad ethereum nyligen nådde ett nytt rekord på 485,17 dollar. Den siffran sjönk nästan direkt till 461,79 dollar dagen därpå.

En möjlig anledning till att värdet på kryptovalutor ökat den senaste tiden kan vara intresset kring betalningsmetoden under Thanksgiving och Black Friday. Det tror en analytiker som har pratat med CNBC tidigare i november.

I takt med att kryptovalutorna blir allt mer värda ökar också intresset kring att bryta dem. Och det märks inte minst på hur kriminella ökar sina ansträngningar för att skaffa olika kryptovalutor genom att låta andra göra grovjobbet. Läs mer här om hur kriminella använder din dator för att bryta kryptovalutan Monero.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.