Bioshock-film kommer till Netflix

bioshock illustration 2022

Netflix har skaffat rättigheterna till att göra en Bioshock-film. Filmen kommer att göras i samarbete med 2K och Take-Two. Det betyder att vi äntligen får en live-action-film baserad på den populära spelserien om undervattensstaden Rapture.

I skrivande stund finns ingen regisör eller manusförfattare kopplad till filmen. Enligt webbsajten The Hollywood Reporter har planerna med Bioshock-filmen pågått i mer än ett år, så det lär dröja bra länge innan den är färdig.

Netflix is among the best and most forward-thinking storytellers in all of entertainment today. We are thrilled that they share our vision and commitment to the BioShock franchise, which is beloved by millions of fans around the world.

Strauss Zelnick, VD på Take-Two

Bioshock-serien består av tre spel – Bioshock 1, Bioshock 2 och Bioshock: Infinite.

De två första spelen djupdyker i havet till undervattensstaden Rapture. En stad som skapades som en fristad åt de rika och mäktiga. Och en stad som förföll i totalt kaos när galenskap tog över och människorna började mörda varandra.

Det tredje spelet tar oss upp bland molnen, till den flygande staden Columbia. En direkt kontrast till Rapture och till en början utan den galenskap som drabbade systerstaden i havet. Snabbt blir du som spelare dock varse om att det är värre under ytan än vad en första anblick avslöjar.

Vad vi vet så bygger Bioshock-filmen på de två första spelen och Rapture.

Det betyder att vi får se Little Sisters och Big Daddys strosa runt bland ruinerna på havets botten. Som riktiga fans av spelserien så är det något vi länge sett fram emot länge. Om vi nu bara får två nya, helt omarbetade Bioshock-spel också med 4K-stöd, raytracing och allt annat ögongodis man kan tänka sig så skulle vi bli ännu gladare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.