Battlefield 6 avslöjas den 9 juni (2021)

Battlefield 6 kan egentligen heta något helt annat

battlefield 2021 studios illustration

DICE har meddelat när nästa stora lansering i Battlefield-serien presenteras. Och redan den 9 juni är det dags för Battlefield 6 att äntligen göra ett officiellt framträdande.

  • Största spelet hittills i Battlefield-serien
  • Presenteras den 9 juni – släpps sent 2021
  • Större visning redan planerad till juli

Det har redan släppts mängder av små teasers med korta videosnuttar som hintar om att Battlefield 6 inte är långt borta. Och när det släpps kommer speltiteln att vara det största någonsin i Battlefield-serien.

Lästips: Battlefield 6 är anpassad för din Xbox Series X/S och Playstation 5

Det är oklart exakt hur mycket vi kommer att se av nya spelet under presentationen den 9 juni. Vi vet redan att spelutgivaren EA planerat en större visning i juli, så det vore rimligt att anta viss återhållsamhet i den första presentationen.

Sannolikt handlar det om en så kallad cinematisk trailer i första hand, och sen att vi får en längre och tydligare demonstration av spelet senare i juli.

En annan detalj är att vi faktiskt inte har det officiella namnet på spelet än. Många fans och andra sajter använder namnet “Battlefield 6”, men det är inte omöjligt att EA har valt en annan väg, som med Battlefield Hardline.

Idag arbetar fyra spelstudior med att utveckla det nya spelet – DICE, DICE LA, Criterion Games och Electronic Arts Gothenburg.

Lästips: Minecraft får raytracing-stöd med Nvidia RTX-grafikkort

Nästa Battlefield-spel visas alltså den 9 juni, och det är kl 16.00 i Sverige som gäller. Så håll ögonen öppna för mer information!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.