Bästa apparna för musikälskare

Vem gillar inte att lyssna på musik? Dagarna då du behövde äga en kassettbandspelare för att njuta av din favoritartist eller ditt favoritalbum är långt bakom oss. Nu när i princip alla äger en smartphone är möjligheterna när det kommer till den musik du kan ha vid fingerspetsarna nästintill oändliga. Det finns så mycket att välja mellan att det ibland kan vara svårt att veta var man ska börja. Att erbjuda en enkel och effektiv mobilupplevelse är ett måste för alla mobilappar, speciellt i dagens konkurrensutsatta marknad. Vi har därför sammanställt en lista för att hjälpa dig hitta de bästa musikrelaterade apparna. 

Google Play Music

Google Play Music är en förinstallerad applikation på de flesta Android-telefoner. Det råkar också vara en av de bästa apparna på operativsystemet för att ladda ned och lyssna på musik helt reklamfritt. Google play har ett klassiskt och elegant användargränssnitt och du kan enkelt hitta musik med appen. Den har över 50,000 olika låtar i sin databas att välja mellan. Du hittar också en stor uppsättning podcasts och ljudböcker av olika slag. Appen har några riktigt bra specialfunktioner, som till exempel sitt smarta rekommendationssystem som rekommenderar låtar utefter vad du tidigare lyssnat på genom att matcha låtar, genrer och vad andra användare lyssnar på. Din musik molnlagras vilket innebär att du kan lyssna på den var du än befinner dig och när du vill.

google-play-music-headphones

SoundCloud

SoundCloud är en av marknadens mest populära musiktjänster. Tjänsten används bland annat för att streama musik, göra listor på din favoritmusik och använda det unika användarbaserade musikdatabas systemet för att hitta ny och intressant musik. SoundCloud gör det möjligt för dig att lyssna och dela musik med andra. Du kan till exempel skapa din egen musik med appen, och ladda upp egna ljudfiler i deras databas. Du hittar din favoritmusik genom att antingen göra en direktsökning eller sortera musik utefter genre. Du kan också dela musiken på Facebook, Twitter eller Tumblr med alla dina vänner. En perfekt app för att lyssna på ny musik!

soundcloud logo

Amazon MP3

Amazon MP3 appen har många funktioner. Inte bara är det en app gjord för att ladda ned MP3 filer genom deras butik, den är också en fantastisk molnbaserad musikspelare. När du köper en låt via Amazon MP3 butiken skickas ditt köp över till molnspelaren. Här kan du spela alla låtar du antingen köpt eller laddat ned till din ”Amazon Cloud Drive”. Du kan också såklart ladda ned låtar i din telefon för att lyssna på dem offline. Det krävs dock att du har en bra internetuppkoppling om du vill streama din musik från denna app. Amazon använder väldigt hög bitrate, vilket betyder att du måste ha hög nedladdningskapacitet.

amazon mp3 logo

Winamp

Winamp är en extremt populär musikspelare med ett smidigt och enkelt användargränssnitt. Med appen kan du bland annat synkronisera din musik till din telefon och ladda ned gratis musik från Spinner. Du kan också synkronisera din Winamp installation på andra system som till exempel datorn. Appen har också en inbyggd equalizer som kan anpassas för att passa användarens behov. När det kommer till fristående musikappar så är det svårt att toppa Winamp.

Winamp
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.