Asus släpper ett moderkort för brytning av kryptovalutor

asus-h370-mining-master

Intresset för att bryta kryptovalutor har svalnat en hel del, men det hindrar inte Asus från att presentera ett nytt moderkort som riktar sig specifikt mot de som vill bryta kryptovalutor.

  • Hela 20 PCIe-over-USB portar för grafikkort
  • Stöd för åttonde generationens Intel-processorer
  • Speciellt designad för att bryta kryptovalutor
  • Visar diagnostik så att du kan se om något går fel

Förra året släppte Asus modellen B250 Mining Expert som stöder otroliga 19 samtidigt anslutna grafikkort. Nya moderkortet heter H370 Mining Master. Det har en extra port för grafikkort och en mängd andra förbättringar.

Bland annat har anslutningarna för PCI x1 som fanns på B250 tagits bort och ersatts med rader av USB-kontakter. Det ger en direkt anslutning mot moderkortet på ett stabilare sätt än expansionskort för USB.

Asus H370 Mining Master har tillhörande verktyg för att kolla diagnostik. Det gör det enklare för användaren att hitta flaskhalsar i systemet och problem som kan ställa till det. Asus lyfter bland annat fram GPU State Detection som skannar av alla anslutna grafikkort vid uppstart.

Moderkortet kan använda åttonde generationens Intel-processorer med socket LGA 1151 och stödjer upp till 32GB RAM-minne av typen DDR4 2666.

Det finns en slot för PCI x16, en ethernet-port och två SATA 6 Gbps för interna hårddiskar. Andra portar är sex stycken USB 3.1, fyra stycken USB 2.0 och en COM-header.

Asus planerar att demonsterar hur kapabel H370 Mining Master är med en komplett rigg under Computex 2018. Det ska bli spännande att se vad monstret kan åstadkomma då testriggen använder 12 stycken Radeon RX 470 och 8 stycken Nvidia P104.

Moderkortet släpps senare under 2018 med en ännu okänd prislapp. Läs mer på Asus officiella webbsajt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.