Asus ROG Strix Go 2.4 – gaminghörlurar med brusreducering

asus rog strix go 24 headphones

Asus ROG Strix Go 2.4 är brusreducerande hörlurar anpassade för gamers. Den tillhörande mikrofonen är avtagbar och modellen är designad för att användas med både PC och spelkonsoler.


  • Använder AI för att göra brusreduceringen effektivare
  • Högt pris runt 2 000 kronor
  • Fungerar både trådlöst och med hörlurssladd
  • Medföljande adapter för USB-C

Den kanske främsta säljpunkten för Asus ROG Strix Go 2.4 är att hörlurarna använder artificiell teknologi för att göra den inbyggda brusreduceringen så effektiv som möjligt. Genom att använda en serie algoritmer kopplade till en databas med djuplärningsdata kan hörlurarna identifiera och motverka utomstående ljud.

Enligt Asus är hörlurarna speciellt bra på att motverka ljudet från tangentbord och bakgrundsdiskussioner. Asus demonstrerar effekten på sin webbsajt, men tänk på att det är speciellt framtagna ljudklipp som med all sannolikhet är optimala för ändamålet. Du bör inte använda dem som den enda sanningen alltså.

“We paired the 40mm Asus Essence drivers with an airtight chamber design [on the ROG Strix Go 2.4] and we passed the Hi-Res Audio certification. Standard Bluetooth cannot pass such certification. The sound quality is just beautiful.”

Kris Huang, Asus

Anslutning sker trådlöst via en 2,4 GHz-anslutning till en adapter för USB-C. Adaptern placeras i den enhet som ska användas – exempelvis Nintendo Switch, Xbox One, Playstation 4 eller PC – och sen får du en sömlös anslutning med hög ljudkvalitet. Med hörlurarna följer en adapter för USB-C till USB 2.0 samt en 3,5mm-adapter om du hellre vill använda hörlurskabel.

Asus ROG Strix Go 2.4 har 25 timmars batteritid & stöd för ljudprofiler

Med trådlös användning klarar det inbyggda batteriet upp till 25 timmars användning mellan laddningarna. Med snabbladdning får du tre timmars användning med 15 minuters laddning.


Asus ROG Strix Go 2.4 är i sig själv simplistiskt designad med en blandning av metall, plast och fuskläder. Färgerna går i svart, grått och silver.

Om du ansluter hörlurarna till en dator kan du använda mjukvaran Asus Armoury II för att justera funktionerna. Bland annat kan du justera equalizern, det virtuella 7.1-surroundljudet och nivåbalanseringen. Det går även att skapa unika ljudprofiler för olika spel, kolla batterinivån och sätta en PC-kontrollerad timer för att sätta hörlurarna i sömnläge.

Cirkapriset för Asus ROG Strix Go 2.4 är skyhöga 159.99 pund, vilket omräknat blir cirka 2 000 kronor.

Det gör att Asus ROG Strix Go 2.4 blir nämnvärt mycket dyrare än exempelvis omtyckta SteelSeries Arctis 7 2019 Edition som kostar cirka 1 400 kronor. Men långt ifrån SteelSeries Arctis Pro Wireless som kostar hela 3 300 kronor. 

Läs mer om nya hörlurarna på den officiella produktsidan hos Asus.