Apple Watch Series 3 med 4G-stöd släpps i Sverige

Apple Watch 950 x 500 px

Apple släpper smartklockan Watch Series 3 LTE med 4G-stöd i Sverige. Förhandsbokningarna öppnar den 4 maj och redan den 11 maj går modellen att köpa i butik.


  • Fungerar med både 3G och 4G här i Sverige
  • Släpps även i Danmark – norrmännen får fortsätta vänta
  • Första och hittills enda mobiloperatören med nya klockan är Tre
  • Inget stöd för roaming när du åker utomlands

Det är mobiloperatören Tre som blir den första operatören att sälja smartklockan. Förhoppningsvis hakar fler aktörer på inom kort, men till att börja med har du alltså inget val.

Apple Watch Series 3 LTE använder eSIM och har stöd för såväl 3G som 4G. Planerar du att åka utomlands bör du dock veta att klockan inte stöder roaming. Du är alltså förvisad till att endast använda mobiltelefonens nätverksanslutning i de fallen.

Samtidigt med som Sverige kommer Watch Series 3 med 4G-stöd även till Danmark (även här är det operatören Tre som gäller), Indien och Taiwan. På den indiska marknaden är det operatörerna Reliance Jio och Airtel som erbjuder klockan.

Apple har väntat bra länge med att släppa modellen här i Sverige. Den lanserades tidigare i september förra året i tio länder, däribland USA och Tyskland.


Den stora frågan för många är nu huruvida Apple planerar att släppa Watch Series 4 senare under 2018. I takt med att resten av marknaden stagnerar så håller Apple ställningarna med Watch-serien. Och det ser inte ut att ljusna för varken Wear OS, Fitbit eller Garmin.

Med det sagt finns flera bra Android-klockor, aktivitetsarmband och träningsklockor på marknaden. Alla med smarta funktioner som kan användas med både Android och iOS. Den som har en iPhone gör bäst i att köpa en Apple Watch då ingen annan tillverkare och smartklocka får samma täta integration med telefonen.