Apple Watch-modellerna som stöder watchOS 9 – hela listan (2022)

apple watch series 7 greybg 2021

Under WWDC 2022 kommer Apple att presentera nya generationens watchOS med nya funktioner och optimeringar för Watch-seriens operativsystem.

I samma veva presenteras vilka smartklockor i serien som får uppdateringen med watchOS 9. Och tack vare Apples fantastiska stöd för äldre prylar så väntas nästan all Watch-modeller få nya versionen.

Med några undantag förstås. De allra äldsta modellerna kommer att hamna i kylan och får inte watchOS 9; men hur lång bak sträcker sig egentligen stödet?

Här är listan med kompatibla Watch-modeller som vi känner till idag.

apple watch series 3
Även gamla Watch Series 3 väntas kunna använda watchOS 9.

Modellerna som stöds av watchOS 9

Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 6
Apple Watch SE
Apple Watch Series 5
Apple Watch Series 4
Apple Watch Series 3

Den äldsta modellen att få uppdateringen blir Watch Series 3 som släpptes i september 2017. Det betyder att Apple stöd åtminstone sträcker sig fem år bakåt.

Däremot får in första generationens Watch uppdateringen. Inte heller Watch Series 2. De får snällt nöja sig med gamla watchOS 6.

Då presenteras watchOS 9

Det dröjer inte länge innan watchOS 9 presenteras officiellt av Apple. Under WWDC 2022 så visar Apple normalt alla stora uppdateringar till sitt ekosystem med operativsystem, även watchOS.

Apple har gått ut med en officiell inbjudan till WWDC 2022 som hålls mellan den 6 och 10 juni. Redan första dagen förväntar vi oss en visning av operativsystemen och du kan se hela presentationen live via internet.

Exakt vilka förbättringar som watchOS 9 för med sig är inte fastställt. Det finns dock en del tankar och rykten redan idag om vad som kommer. Här är vad webbsajten 9to5mac skriver i sin ryktesartikel:

  • Skicka korta meddelanden och SOS via satelliter
  • Fler sömnspårningsfunktioner
  • Nya hälsospårning specifikt för kvinnor
  • Nya träningsaktiviteter
  • Nya urtavlor och förbättrad funktionalitet kring urtavlorna
  • Ett nytt strömsparläge för appar och funktioner

Notera att det bara är rykten i skrivande stund. Innan Apple har gjort sin officiella presentation så vet vi inte vad som kommer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.