Apple Watch – äntligen får vi en smartwatch


apple-watch

Apple Watch har äntligen presenterats och precis som många gissade så blev det en smartwatch tillslut.

Watch kommer med en hel drös sensorer, sidoknappar, safirglas som skydd, tät integration med IOS och rundad design. Själva enheten har drag av rostfritt stål medan armbandet kan bytas ut om man så önskar.

Inte helt oväntat måste Apple Watch användas med en Iphone och de modell som gäller i skrivande stund är Iphone 5, Iphone 5c, Iphone 5s, Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Apple gör alltså en Samsung men drar åt svångremmen ytterligare på sina krav.

Skärmen har den smarta egenskapen att den kan notera om man trycker eller pressar mot skärmen. Apple Watch kommer i två olika storlekar, vilket lär uppskattas av de med mindre handleder, och det finns flera olika färgkombinationer att välja mellan direkt från start.


Siri finns givetvis inbyggd med stöd för röstkommandon, det finns ett utvecklarpaket som kallas WatchKit, man kan se igenom telefonens kamera via Watch och även använda den som walkietalkie. Apple har verkligen satsat ordentligt på integration här.

Det här vara bara en kortare introduktion till Apple Watch – inom kort kommer en längre, utförligare genomgång.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.