Apple Watch & 12-tums Macbook under Q1 2015

Apple Watch


Apple Watch släpps i mars

Apple kan släppa sitt smarta armbandsur Watch redan i mars. Om man ska tro de senaste uppgifterna kommer dessutom en 12-tums Macbook under samma kvartal och det är två hett efterlängtade lanseringar.

Det är analytikern Ming Chi Kuo på KGI Securities som gått ut med informationen. Samma analytiker menar att Iphone-leveranserna kommer att överträffa förväntningarna med 61 miljoner skeppade enheter bara under första kvartalet i år. Ipads når betydligt lägre 10 miljoner enheter enligt Kuo.

12-tums Macbook

Ännu vet vi inte när Apple Watch kan börja förhandsbeställas, men Kuo tror ändå att 2.8 miljoner exemplar kommer att säljas innan kvartalet når sitt slut. För 12-tums Macbook-modellen som så länge ryktats om har han inga siffror, vilket inte är så konstigt då vi inte har något mer specifikt lanseringsdatum än ”under kvartalet”.

Just datorn är extra intressant då den kan förändra hur vi ser på Apples bärbara datorer i framtiden. Först och främst kommer den med en radikalt förändrad design där tangentbordet påstås gå från kant till kant på datorn. Sen har vi en helt fläktlös design tack vare en Intel Core M-processor, högupplöst skärm och användandet av den senaste USB-porten av C-typ.


Är den vad vi väntat på?

Exakt vad vi har att vänta oss återstår givetvis att se när den officiella presentationen kommer. Väldigt många användare av Macbook Air har väntat på en variant med högupplöst skärm – kanske är nya 12-tumsmodellen just vad de hoppats på.

Vad tror ni?